Radio Grella

Hammagrella

Folkbildning. Teorier. Vansinne. Popmusik.

Radio Grella

Ställ in radion på rätt kanal och kom in till oss. Hammagrella är tillbaka från sina resor till Grums,  Amsterdam och Chicago och har landat i ett iskallt Stockholm.


Vi  följer ett begravningståg över Stureplan, leker en  lek med mat och frisyrer,  hänger med en ledartyp in i  andra dimensioner, går på krogen omgivna av vargar, blir telefonterroriserade  av en prinsessa och rullar vidare mot framtiden på en tågräls vi åkt på förut.


Håll fingrarna över "REC" och  "PLAY" och var beredd att lira in dina favoriter. Nu slår vi på radion.   

Radio Grella

Vill du ha nya sensationer eller bara ta det lugnt?   Radio Grella är som en  lobby av  skön musik, frisk atmosfär och magisk lyrik.   

Storebror

Det låter så bra allt det där han säger. Jag är helt med på noterna. Han tar mig med till andra dimensioner. Vad säger du, är han en bluff? Okej, men det är som att det inte spelar någon roll.

Den Allvarsamma Leken

Det är bara på skoj. Jag kan vara din mat, eller ditt hår.  Men ät mig inte. Kamma mig inte. Då blir jag rädd på riktigt. 

Prinsessa

Då - du var min prinsessa. Nu -  terror över telefon. Det finns ingenstans att gömma sig.

Queen Karolin

Det är oklart om  det är min gamla klasskompis Karolin det handlar om, eller den engelska 1700-talsdrottningen eller om jag helt enkelt har hittat på henne.

Läderschäfer I - Nattens Vargar

En lätt obehaglig känsla av att vara övervakad.  Ögon  som lyser i varje gränd  i storstadsdjungeln. Vi flyr in till en nattklubb, men vi är inte säkra där heller.

Mitt Bästa Fiskeredskap

En wobbler kanske?    Mask och flöte?  Nät, eller rent av en trål. Vet inte  riktigt hur jag ska lägga upp taktiken med rätt bete. Vad tycker du?

Det Är Här Jag Vill Begrava Gerd

Gerds likfärd korsar Stureplan och  går upp längs Humlegårdsgatan.  Karaktärer och bilder från hennes liv passerar revy. Det är här hon  ska vila för evigt.

Sidekick

Han är absolut ingen hjälte och hon är ännu mindre hans sidekick. Men det större problemet är att han inte ser att hon egentligen inte har någon lust alls att   rymma med honom från landet in till stan.

Kronos

Han sneglar på klockan så ofta så att det  har blivit en del av hans personlighet.  Han kan inte förstå att  hon inte räknar sekunder med samma intensitet som han.

Läderschäfer II - Minnen Från Dortmund

Svarta som laktris.  Var kommer dom ifrån? Vad vill dom? Skuggbilder från en fabrik i Dortmund och skällande hundar bakom ett galler.

Snälla Kent

Vi ser honom på TV. Alltid lika glad och ödmjuk. Tar ingen plats. Låter alla tala till punkt. Snor ihop en potatissallad. Läser en dikt. Lagar en gammal stol.  Intervjuar en  trevlig rap-artist.  Slår barn utan anledning.

På Samma Räls (1982 - 1999 - 2016)

Självbiografisk och extremt nostalgisk tillbakablick på Hammagrellas första stapplande steg på 80-talet fram till idag. Oförtröttligt  rullar   tåget  vidare på samma räls mot evigheten.

Copyright Hammagrella & Pantaloka Records 2020