Jag Ska Flytta Till Chicago

Hammagrella

Folkbildning. Teorier. Vansinne. Popmusik.

Jag Ska Flytta Till Chicago

Vi knäpper fast oss i flygplansstolen, håller grannen hårt i handen och snart är vi på väg. Mot nya upplevelser, miljöer och människor. Dom kanske står där på rad och hälsar oss välkomna; Ramona, Steve, Helga und Uwe, Henrietta, Gary Sundgren och en arbetslös poet? Häll upp ett glas Highland Park och sätt dig bekvämt så flyger vi.

Viskningar Och Rop

Hammagrellas anthem om att resa bort, som vanligt till något annat, annorlunda och mycket större. Till och med cigarretterna smakar bättre där i Chicago.

Tyska Barn

En misslyckad poet reser till 80-talets Östberlin för att dricka rödvin och prata filosofi och politik, men istället irriterar han sig mest på alla tyska barn han ser överallt.

Trettifem

Som tioåringar är tiden ett stort okänt och ofattbart hav. Att växa upp och bli trettiofem är samma sak som att vara hundra och att bli astronaut eller fattig hamnarbetare låter lika spännande.

Hallelujah För Pingis

Henrietta var Grums stora bordtennislöfte redan som sjuåring och pingisen har sedan dess alltid varit hennes följeslagare, även när hon flyttade in till stan och gjorde karriär. Varje dag när hon är klar med alla möten och telefonen äntligen har tystnat så sitter hon och kramar en pingisboll och drömmer om möbelsportens stora hjältar.

Orkney Genius

Du kanske känner igen känslan. Värmen och bettet från ett glas whisky och sedan insikten. Från att ha varit en nobody är du plötsligt professorn, experten - han som sitter på alla svaren.

Akvariet Är Rent

Du har dukat upp fint. Städat. Till och med gjort rent i akvariet. Men hon är sen, smäller i dörrar och tittar på dig som en missnöjd rovfisk.

Gary Sundgren

Framgångrik och kultförklarad fotbollsback som visste hur man tog en löpning på vänsterkanten. Men vad gör han idag, när han inte längre dräller runt på gräsmattan och lirar jotta? Svaret är omfattande.

Intensiv

Det är inte lätt för mig att hålla jämna steg med Siv. Hon är som ett överladdat batteri som kräver spänning, aktivitet och sensationer dygnet runt. Och vad ser hon hos den där oljiga jävla Steve egentligen?

Att Lämna Tillbaka En Bok Försent

Skamkänsla är en upplevelse av att förlora sitt anseende eller gillande hos andra, vare sig upplevelsen är korrekt eller inte. En av de mest kraftfulla anledningarna till skamkänslor är när man lämnar tillbaka en lånad bok försent.

Bara En Boll

För många är fotboll religion, klasskamp, kärlek, hat, pengar, ego och livet själv. För andra är det, ja en boll liksom. Aldrig är det tydligare än under stora mästerskap, här är det EM 2004.

Mitt Sommarlov Med Ramona

Sommar i skärgården. Hon har permission och ni åker till hennes ö. Båda är beväpnade, litar inte helt på varandra. Ni är båda galna.

Helga Und Uwe

I ett grådaskigt källarlaboratorium i Düsseldorf pågår egendomliga experiment och vi ser kemiska reaktioner både i provrören och i samspelet mellan doktor Uwe och hans assistent Helga.

Steve

Bunden på en stol i ett hotellrum har jag honom. Steve. Det hade inte behövt bli så här, om han bara hade lämnat Siv ifred...

Korvfabrikens Ledningsgrupp

Med oerhörd energi tränger han sig in på ledningsgruppsmötet och delar ut handouts och börjar frenetiskt rita på blädderblocket. Problemet är att ingen är det minsta intresserad av hans planer, men samtidigt går det upp för dom att han kanske kan göra nytta för firman på ett annat sätt.

Skypskrapa I Såsen

Små problem. Gigantiska problem. Stadsbyggnad både inomhus och utomhus. Om att försöka vara glad.

Copyright Hammagrella & Pantaloka Records 2020