Diskografi

Hammagrella

Folkbildning. Teorier. Vansinne. Popmusik.

Diskografi

Hammagrella har hällt ur sig följande LP-skivor

 

Vykort Från Grums (2004)

Detta klassiska epos om Värmlands underskattade pärla, Grums, finns både som album och som populär Podcast. Här finns bl a "Ett mejl från Hale Bopp", "Riktig restaurang", "Sista dansen i Amsterdam" och "Jul med Elton John". Sannolikt Hammagrellas mest omtalade verk till dags dato.

 

 

 

 

Svartvita Teven (2004)

En samling experiment med ljud och genrer. Hopplöst ojämnt emellanåt och ibland riktigt dåligt, men med hits som "Martin Beck nickade" och "Ryska Peter".

 

 

 

 

 

Jag Ska Flytta Till Chicago (2005)

Hammagrella korsar Atlanten och upptäcker nya världar och märkliga karaktärer. En aningen mer homogen produktion än tidigare och kända alster som "Tyska barn", "Viskningar och rop", "Ping-pong song" och "Orkney genius".

 

 

 

 

Fruktmannen (2000-2006)

Det här är överblivna låtar från tidernas begynnelse, blandat med några Hammagrella-tolkningar av 10cc, Queen och Pink Floyd, samt några nya hits som "Cowboy av igår". Dessutom ett par udda samarbeten med andra kreatörer som legat och skräpat tills nu.

 

 

 

 

Radio Grella (2016)

Hammagrellas storslagna comeback. Fräscht material rakt ur studion. Mycket har hänt dom senaste tio åren, samtidigt som det är en hel del bekanta atmosfärer. Här finns smash-hits som "Prinsessa", "Queen Karolin", "Den allvarsamma leken" och "Storebror".

 

 

 

 

Svegs Trälar (2017)

Berättelsen om ett lajvande gäng från Gotland som flyttar till Orkney för att leva som på 1200-talet.

Ett mäktigt drama med fagra jungfrur i hemmasydda klänningar och stolta riddare i konservburksoveraller. En bergochdalbana i musikstilar med låtar som "Den mjuka sköna Börje", "Tortilla Modig" och "Mogrens magiska mix". Hela musikalen här på sidan.

 

 

 

 

HAMMAGRELLAS UNIVERSUM

Folkbildning. Teorier. Vansinne. (2018)

Grella-orkestern HAMMAGRELLAS UNIVERSUM lyfter välkända hits från tidigare lo-fi-produktioner och levererar en tung greatest hits-platta med explosiva tolkningar av klassisk Hammagrella och någon ny låt.

Finns på Spotify, iTunes, Deezer, Tidal, Amazon, GooglePlay etc.

Copyright Hammagrella & Pantaloka Records 2018